Derin dondurucuda meyve nasıl saklanır
Derin dondurucuya meyve nasıl konur
Her şey mevsiminde taze, güzel ve ekonomiktir. Bu yüzden hem aile bütçesi için hemde kışın, mevsimindeki gibi meyve kompostosu yemek için, yazdan hazırlıklar yapılır. Komposto (hoşaf) yapmak için erik, elma, kayısı, kızılcık, çilek, vişne, ahududu, böğürtlen, şeftali koyabilirsiniz. Meyveleri iyice yıkayıp, ayıklayıp bazılarının ise kabuklarını soyarak ihtiyacınız olacak kadar biber pişirimlik olarak poşetlere konulur. Poşetlerin içerisinde hava kalmayacak şekilde bir pipetle havası alınır, ağzı sıkıca bağlanarak ve üzerine ambalajlama tarihi yazılarak derin dondurucuya kaldırılır. Derin dondurucuda ambalaj malzemesi olarak plastik kaplar, buzdolabı poşetleri ve plastik torbalar kullanılabilir. Dondurucuda saklama kabı olarak, cam kabları tercih etmeyin. Çünkü donunca genleşen sıvılar, camın kırılmasına neden olur. Çıkarınca komposto yapmak için doğrudan donmuş olarak tencereye atıp üzerine su ve şekeri ilave edip kaynatın. Meyvelerin derin dondurucuda saklama süreleri 8-10 aydır.
Uyarılar:
- Dondurucuda saklama kabı olarak, plastik kaplar, buzdolabı poşetleri ve plastik torbalar kullanılabilir. Kesinlikle cam kabları tercih etmeyin. Çünkü donunca genleşen sıvılar, camın kırılmasına neden olur.
- Saklayacağınız ürünlerin poşetine ambalajlandığı tarihi yazmayı unutmayın. Bu tarih saklama süresi içerisinde dikkat edilmesi gereken süreyi belirleyecektir.
- Tüm donmuş ürünler, çözüldükten sonra tekrar dondurulmaz ve kısa süre içinde tüketilmesi gerekir.